Rekordstort intresse för att pruta på lånet

Rekordstort intresse för att pruta på lånet

Flera medier rapporterar att svenska privatpersoner varit väldigt aktiva under sommaren för att sänka sina lånekostnader. Sedan BytaBank.se lanserade i mitten på sommaren har ett starkt konsumentintresse märkts att få hjälp med att jämföra bankernas villkor för att bl a sänka sina lånekostnader. En orsak till det ökade intresset för att byta bank tros vara vårens diskussion om amorteringskrav. En annan bidragande faktor är kravet på att bankerna ska redovisa sin snittränta som blivit aktuellt i början på sommaren rapporterar bl a SvD.

Trots den starka ökningen är det fortfarande en låg andel av svenskarna som byter bank eller lägger om sina lån hos en annan långivare. Under flera år har andelen legat runt 5% vilket är väsentligt lägre än många andra viktiga konsumenttjänster, tex elavtal. Om den starka ökningen vi sett i sommar håller i sig kommer andelen som byter bank öka kraftigt närmaste åren.

Orsaken till att bankbyten varit relativt sällsynta är troligtvis en felaktig uppfattning om att det skulle vara krångligt. Den nya banken tar ansvar för hela flytten och garanterar som regel att du kan använda de nya tjänsterna inom 3 dagar. Flytt av lån tar lite längre tid, oftast 1-2 veckor, eftersom det kräver en ny låneansökan hos den nya banken. BytaBank.se har sammanställt de vanligaste frågorna om bankbyte HÄR

Funderar du på att byta bank? Starta med en gratis förfrågan HÄR


BytaBank - Nyhetsredationen